Kan du trykke egne bilder jeg selv har tatt?

Jeg kan desverre ikke hjelpe deg med å trykke egne bilder.

Er bildene ferdig til å henge opp?

Hvis ikke noe annet er avtalt så kommer bildene du bestiller alltid med veggfeste. Så lenge du bestiller aluminiums bilder.

Er bildet 100% identisk med forhåndsvisningen?

Bilder på trykk vil aldri kunne bli så lyse og få like kraftige farger som på en skjerm, spesielt de på moderne PC/Mac skjermer og mobil, nettbrett. Skjermen er bakgrunnsbelyst mens et print er bygget opp med flere lag med trykkfarger. Hvitt på en skjerm vil altså være mer grått på en gjenstand/print i virkeligheten. Farger kan aldri være 100% identiske på skjerm og på papir, og skjermen din er sannsynligvis heller ikke kalibrert for å vise farger helt riktig – selv om bilder generelt ser bra ut. Jeg gjør vårt ytterste for å printe bilder i høy kvalitet, og bruker fargestyring i alle ledd.

Kan jeg få en faktura for bestillingen?

Selvfølgelig. Ønsker du faktura send meg en melding på mail. Så sender vi deg en faktura, denne må være betalt før varen produseres og sendes.

 

Hvordan vet jeg at bestillingen er mottatt?

Du skal få en automatisk bekreftelse på epost etter at du har valg betalingsmetode, og så en separat bekreftelse på at betalingen er gjennomført. Hvis du ikke finner den så sjekk først spamfilter/søppelpost, og ta kontakt med oss så finner vi ut hva som gikk galt.

Kan jeg få bildene sendt til en annen adresse?

Ja, når du går gjennom kassen kan du velge en egen leveringsadresse. Har du allerede gjort bestillingen, så send oss en e-post så fort som mulig, så kan jeg rette opp leveringsadressen.

Bilde til kjøkkenvegg, eller fototapet?

Jeg fikser det meste, skulle du ønske dette så send meg en mail. Så kan jeg legge inn en bestilling hos en 3 part, så kan du få dette tilsendt i posten. Husk da å oppgi målene.

 

Kornete bilde?

Iblant får vi henvendelser fra kunder som lurer på hvorfor det er støy/korn i bildet de har kjøpt. Dette er enten fordi bildet er tatt med høy ISO (for å ta bilder under vanskelige lysforhold) eller fordi fotografen har lagt til en effekt i etterkant som etterligner den kornete effekten man får på gammeldags 35mm film. Et kornete bilde er med andre ord ingen kvalitetsfeil, men noe fotografen helt bevisst har latt være eller lagt til. PS. det kan være vanskelig å se dette på skjerm, i bilder uten detaljbilder.

 

Oppløsning og kvalitet god nok for …?

Jeg får iblant spørsmål om bildene er god nok oppløsning til å trykke i x størrelse. Ja, alle bildene skal være god nok kvalitet til alle standard størrelsene du ser i produktvalg listen. Alle bilder kvalitetssjekket mtp teknisk bildekvalitet. Hvis det har skjedd en glipp noe sted så får du selvfølgelig et nytt bilde.

Kan jeg få eller kjøpte bildene til digitalt?

Jeg selger desverre ikke bildene digitalt til annen bruk (enn trykking hos andre trykkerier i de tilfeller kunden ønsker noe vårt trykkeri ikke kan levere).